''De Moeder Aller Optochten''

de Halfvastenoptocht is op 

zondag 23 maart 2025.

In het jaar 1999 hebben een drietal enthousiaste carnavallisten Ton Derksen, Jan Hendriks en zijn dochter Chantal het plan geopperd om in het dorpje Angerlo een Halfvastenoptocht te organiseren.

Het betekende voor de provincie Gelderland een onbekend evenement dat zijn oorsprong vond in het plaatsje Zeeland (Noord-Brabant).

Mogelijk zonder het te beseffen in welk diep vaarwater zij zich zouden begeven en met een tiental, nee een honderdtal onbeantwoorde vragen zijn zij toch aan deze gigantische klus begonnen.

Door in overleg te gaan met de Halfvastenorganisatie uit Zeeland en gebruik te maken van de kennis en ervaring aldaar, kon de eerste Halfvastenoptocht in 2000 van start gaan.

Zondag 3 maart 2024 gaat de optocht voor de tweeentwintigste maal van start, en zal er weer een bonte stoet van carnavalswagens en creaties door ons dorp trekken en zal Angerlo weer op de landkaart geprojecteerd worden.

Duizenden bezoekers zullen weer kunnen genieten van deze spectaculaire optocht.

De totale organisatie van dit unieke evenement is in het jaar 2000 in handen gegeven van de stichting Halfvasten-Angerlo, met als doelstelling dit unieke evenement in de provincie Gelderland voor de toekomst te continueren en er voor zorg te dragen dat het niveau en de hoge graad van kwaliteit gewaarborgd blijft.